Gå til innhold
  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Hovedperson - Funksjonaliteten Overstyr tilgang

Overstyr tilgang er en funksjonalitet som gir eller blokkerer tilgang til en hovedperson, uavhengig av den tilgangen en ansatt normalt ville hatt gjennom tilhørighet eller personsak.

Tilgangsstyring:

  • Nødvendig tilgang: 'Overstyr tilgang' på hovedperson
  • Standard på rolle: Skoleadministrator
Om funksjonaliteten 'Overstyr tilgang':

Overstyr tilgang kan benyttes for å gi en ansatt tilgang til en hovedperson vedkommende ikke har tilgang til basert på tilhørighet (den organisatoriske tilknytningen, for eksempel skolen) eller via personsak. Funksjonen kan også benyttes for å blokkere ansatte som ikke skal ha tilgang til hovedpersonen.

En hovedperson har til enhver tid én av tre tilgangsstatuser for en gitt ansatt: Normal tilgang, som er standard og styres av tilhørighet og personsak, Permanent tilgang, eller Blokkert.

  • Permanent tilgang gir den ansatte tilgang til hovedpersonen og alle hendelser på valgt tilhørighet.
  • Blokkert sperrer den ansattes tilgang til hovedpersonen, på tvers av alle tilhørigheter.

Når tilgang overstyres, må Skoleadministrator alltid legge inn en begrunnelse for hvorfor overstyringen er gjort.

Hvordan overstyre tilgang: 

  1. Søk opp ønsket hovedperson og åpne hovedpersonkortet
  2. Klikk på 'Overstyr tilgang' øverst til høyre på hovedpersonkortet
  3. Klikk på +-tegnet til høyre i pop-up vinduet
  4. Søk opp aktuell ansatt eller velg fra nedtrekksmenyen
  5. Velg om den ansatte skal blokkeres eller gis permanent tilgang
  6. Ved valget "Blokkeres" skriv inn begrunnelse og lagre
  7. Ved valget "Permanent tilgang" velg/endre eventuell tilhørighet, skriv inn begrunnelse og lagre
  8. Velg om flere ansatte skal legges til i listen ved å klikke på +-tegnet
  9. Ved å klikke på 'Overstyr tilgang' senere vil man få en oversikt over de som er blokkert eller som er gitt permanent tilgang, dato og hvem som har utført handlingen

          Nullstille blokkering/permanent tilgang
          1. Gå inn på samme måte som i beskrivelsen ovenfor
          2. Klikk på registreringen på ansatt som skal endres
          3. Velg 'Normal tilgang'
          4. Klikk på 'Lagre'