Min Barnehage - ansatt: Innlogging og utlogging i ansattappen "Min Barnehage - ansatt"
Denne artikkelen viser hvordan ansatte i barnehagen logger inn og ut av appen "Min Barnehage – ansatt". Informasjonen er relevant for alle ansatte, særlig for de med rollen "Barnehageadministratorer".
Innlogging via ID-porten
Innlogging i appen gjøres første gang via ID-porten, slik som i Flyt Barnehage. Deretter oppretter man en personlig kode. Dette betyr at informasjonen som ligger lagret i appen, er sikker. For å kunne benytte appen må man være ansatt i barnehagen og ha en aktiv stilling. Det kreves ny autentisering via ID-porten hver tredje måned. Dersom man har vært inaktiv i appen de siste 30 dagene, må man også logge inn via ID-porten på nytt.
Utlogging/glemt PIN
Normal utlogging skjer ved inaktivitet. Hvis man ikke bruker appen i løpet av ett minutt, blir man automatisk logget ut og må bruke PIN-kode for å logge inn igjen.
I utgangspunktet skal det ikke være nødvendig å logge helt ut av appen, slik at man må bruke innlogging via ID-porten for å logge inn igjen. Men det kan gjøres, for eksempel hvis man har glemt PIN-koden.
Hvordan logge helt ut:
-
'Mer' > 'Bytt ansatt'
-
Finn navnet på den man ønsker å logge ut (kan også være eget navn).
-
Dra navnet mot venstre.
-
Du får da opp en rød Slett-knapp med bildet av en søppelbøtte. Klikk på denne for å fjerne brukeren.
Når dette er gjort, kan vedkommende logge på igjen via ID-porten for å sette ny PIN-kode, hvis man har glemt den gamle.
NB! Hvis den siste ansatte som bruker appen gjør dette, er det ingen ansatte som er logget på appen. Da vil man ikke kunne motta varslinger i appen. En person bør alltid være logget på appen, slik at varslinger kommer inn. Det vil si at den siste ansatte som bruker appen, ikke sletter seg selv.
Ansatt i flere barnehager
Om en ansatt er tilknyttet flere barnehager, anbefaler vi at styrer i barnehagen setter opp enheten ved førstegangsbruk og velger riktig barnehage enheten skal tilhøre. Når en barnehage er valgt, er det ikke mulig for andre ansatte å velge en annen barnehage. Dette gjør appen sikker med tanke på at ansatte ikke skal kunne dele informasjon om barn som tilhører en annen barnehage. For å bytte mellom barnehager i ansattappen må appen avinstalleres og installeres på nytt.